Hoe het begon…

Het kan soms gek lopen in het leven. Hoe komt een mens ertoe om bergen te gaan beklimmen als je als kleine ‘koter’ nooit verder bent geraakt dan het ‘Signal De Botrange’, de hoogste top van België? Met zijn 693 meter hoogte is het zelfs geen berg en met de wagen naar boven was ook al geen uitdaging!

Kennismaken op het werk met Everest & 7 Summits klimmer Willy Troch was voor mij de start van een mooie passie. Een passie die me de voorbije 10 jaar over gans de wereld heeft gebracht.

Een overzichtje van mijn belangrijkste beklimmingen? Onderaan vind u een beknopt overzicht van mijn grootste uitdagingen tot nog toe….

Klik hier voor de lijst met expedities.

 


Always look at the bright side of life…

Als je even snel door de lijst van gedane expedities gaat onderaan zal je merken dat het niet altijd even vlot ging. Er waren tegenslagen te verwerken waardoor de beoogde resultaten niet gehaald werden. Deze website heb ik opgezet met het idee dat het niet altijd een ‘goed nieuws show’ kan zijn. Soms faal je door een klein detail over het hoofd te zien, door zelfoverschatting of gewoon de omstandigheden. That’s life!

De geslaagde projecten waren prachtig maar het zijn de momenten dat het niet liep zoals verwacht die me gevormd hebben, die me gesterkt hebben en die me inzichten hebben geschonken waardoor ik groei als persoon en als coach en expeditieleider.

Net zoals in het leven groei je door de tegenslagen en mislukkingen die je op je weg tegenkomt. Helaas kan een tegenslag in onze sport heel snel een dramatische wending nemen omdat we op grote hoogte en koude vaak op onszelf zijn aangewezen.

Dát is voor mij de grootste stimulans om in de komende jaren mijn kennis en ervaring te delen met mensen die hun eerste stappen in de klimmerswereld willen zetten. Sportievelingen in spe begeleiden, trainen en ondersteunen zodat zij deze mooie sport op een veilige manier kunnen beoefenen.

 

Hoe gaat het verder…

De komende jaren ga ik niet op mijn lauweren rusten. Dit jaar volgt er nog een tripje richting Saas-Fee Zwitserland samen met mijn klimmaatje Arnaud de Wilde en onze ‘papa’s’. We willen enkele dagen op hoogte verblijven en enkele bergwandelingen maken. De laatste dag pogen we de Weissmies te toppen.

In januari 2018 vliegen we opnieuw richting Argentinië om de Aconcagua te beklimmen en in de maanden en jaren nadien willen we graag nog Mount Denali (USA), Toubkal (Marokko), Mount Kenya (Kenya) beklimmen en met sledes de Vatnajökkul gletsjer op IJsland oversteken.

Maar sinds enige tijd pogen we ook de nodige fondsen te verzamelen voor een unieke trip op Antarctica. We hopen een heuse ‘Sea to Summit’ te kunnen volbrengen van Mount Vinson op het koudste continent op aarde. Via een nooit gelopen route willen we proberen de hoogste berg van Antarctica te bedwingen. Meer info kan je vinden op www.proarctica.eu

Ooit heeft Ellen Johnson Sirleaf gezegd:

“If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough”

Wie ben ik om haar ongelijk te geven?

Go for it!

Wim De Backer

Sint-Niklaas

 

Kilimanjaro Experience

De Kilimanjaro Experience is in deze een belangrijk project. Zes maanden voor vertrek beginnen we aan de voorbereidingen en trainingen. Wanneer je het vliegtuig opstapt ben je klaar om deze 5.895 meter hoge berg te beklimmen. Wil je hierover meer weten? Klik hier.

Samen met dit project specialiseer ik me ook in het persoonlijk begeleiden van startende expeditie klimmers. Misschien vind je Mount Kilimanjaro te hoog en wil je een andere top beklimmen. The sky is the limit. Neem gewoon even contact op en we spreken af om bij een gezellige babbel de mogelijkheden te bekijken… info@wimdebacker.be

Laat angst voor het onbekende jou niet tegenhouden maar laat je ondersteunen en gebruik mijn ervaring en kennis om jouw grenzen te verleggen!