20/02/2019

Een blog bijhouden is iets waar tijd inkruipt! Groot was mijn verbazing dat mijn laatste teksten alweer dateren van vorig najaar! Hoog tijd voor een update…

Sinds vorig jaar oktober zijn we actief bezig als ABC coach bij het opleiden en coachen van een nieuwe ploeg klimmers. Nadat in November Arnaud succesvol Kilimanjaro kon toppen met zijn Kilimanjaro-Experience ploeg zijn we hard bezig geweest met het begeleiden van 6 sportieve zielen die begin maart vertrekken richting Tanzania.

De komende week staat de laatste wandeling en nog één hoogtekamer training ingepland waarna we onze spullen pakken en richting Afrika vertrekken.

Vorig jaar was voor mij persoonlijk een sabbatjaar als klimmer. Wegens de studies van mijn echtgenote en de zorg voor de kinderen heb ik het wat rustiger aan gedaan maar 2019 moet het jaar van de wederopstanding worden voor mij als klimmer en avonturier! In het najaar staat een trip gepland naar de bergvolkeren van Noord Vietnam en een 2de beklimming van Kilimanjaro zit er ook aan te komen in November. Hopelijk vind ik tussendoor ook nog wat tijd om een bijkomend topje mee te pakken in de Alpen…

Bovendien ben ik sinds dit jaar lid van Ondernemers Zonder Grenzen geworden. Deze Belgische organisatie spant zich in om de verwoestijning van bepaalde regio’s een halt toe te roepen door grote herbebossingsprojecten op te zetten  in de Sahelregio. Niet enkel word mijn CO² uitstoot  zo gecompenseerd, lokaal heeft dit herbebossingsproject een immense lokale impact op de bevolking en de economie en ecologie ter plaatse. Ook Kilimanjaro-Experience heeft zich hier mee achter gezet waardoor ze niet enkel CO² neutraal maar CO² positief werken! We halen meer CO² uit de lucht dan wat we erin pompen!

Als iedereen een kleine steen in de rivier verlegd kunnen we de stroom veranderen!

Wim

www.ozg.be