16/01/2018

Aconcagua!

Nog 7 keer slapen en het is zover: Arnaud en ikzelf wagen samen een nieuwe poging om de hoogste piek van Zuid Amerika te beklimmen.

Sinds midden 2017 zijn Arnaud en ikzelf actief bezig deze uitdagende beklimming in Argentinië voor te bereiden. Er komt heel wat bij kijken want deze berg ligt niet meteen om de hoek. Een vlucht van 13 uur richting Buenos Aires met een connecterende vlucht richting Mendoza zijn de eerste hordes die we moeten nemen. Mendoza ligt nog op dik 200 kilometer van ons doel maar je moet persoonlijk je permit regelen ter plaatse. Nadien volgt een 4 uur durende rit richting Puenta Del Inca, gelegen nabij de grens met Chili. Na een laatste nacht in een “normaal” bed begint dan het echte avontuur.

Pas op dag 5 van je trip kan je beginnen lopen richting Basiskamp, het zogenaamde Plaza De Mulas. Vergis je niet deze tocht duurt 2 dagen. Pas dan ben je op dik 4.400 meter hoogte. Daar begint eigenlijk de echte uitdaging. Na een dagje rust begin je dan zelf via de zogenaamde load drops je hoogtekampen in te richten. Eerst kamp Canada op 5.000 meter hoogte, nadien volgt dan Nido De Condores op 5.500 meter. Finaal trek je dan naar kamp 3, Berlin, op een dikke 6.000 meter. Als je daar bent dan ben je al aan dag 12 in het beste geval. Als het weer wat tegenzit misschien al aan dag 13 of 14 na je vertrek thuis…

Na een laatste nacht probeer je dan de top te bereiken die bijna 1000 meter hoger ligt.

Er wachten ons leuke, fijne en uitdagende dagen maar ook moeilijke momenten, tegenslagen en gegarandeerd slecht weer. In 2014 werden we tot 2 maal toe van de berg gedreven door een zware storm die meerdere dagen aanhield… Om die reden hebben we nu ook een extra weekje in ons schema gestoken.

Vol verwachtingen en goede moed vliegen we maandag richting Zuid Amerika!

Let’s do this!

 

Tot binnenkort!

Wim