31/03/2018

Kilimanjaro Experience Maart 2018 – Een succes!

Op zaterdagochtend 24 maart stonden we samen op de top van Afrika’s hoogste: Mount Kilimanjaro. Na een aanloop van 5 dagen hebben we de top gehaald van Uhuru Peak, net na 7:00 in de vroege ochtend…

De aanloop verliep spoedig. Onze 4 sportievelingen hebben de voorafgaande dagen genoten, afgezien, gezweet en gezwoegd op de flanken van deze strato-vulkaan. Na een maandenlange voorbereiding waren ze er helemaal klaar voor. Na een laatste materiaal check in de Outpost Lodge in Arusha door onze Head Guide Chami, die 100% positief was, vertrokken we op maandagochtend richting de berg. Na een laatste stop in een lokale supermarkt en het inschrijven aan de gate konden we beginnen aan onze tocht.

Als Tourleader was het mijn taak de klimmers te begeleiden, ondersteunen en af en toe bij te sturen met goede raad en daad zodat hun expeditie een succes zou worden. Dag één verliep alvast spoedig, ondanks wat regelval hogerop richting Kamp 1. Na een fijne nacht toonde Kilimanjaro zijn top een eerste keer schuchter door de mistflarden.

Dag 2 begon pittig: na het verlaten van het kamp stijg je meteen enkele honderden meters waardoor de tropische jungle plaatsmaakt voor een meer open vegetatie. Bij aankomst op de 2de campsite ben je volledig in open terrein. Even wennen maar daarom niet minder mooi…

Dag 3 is meteen dé uitdaging van de ganse trip: de langste dag wachtte ons op. Bovendien loop je in enkele uren naar een hoogte van 4.600 meter, de zogenaamde Lava Tower. De beloning was er wel naar: een warme lunch aangeboden door het ganse ondersteunende team, in de eettent met zicht op d besneeuwde top. Dat allemaal op de sneeuwgrens!

Na enkele kortere dagen bereikten we dan uiteindelijk, rond de middag op dag 5, het hoogste kamp. Kamp Barafu (Swahili voor sneeuw/ijs) ligt aan de voet van de eigenlijke krater op een hoogte van net geen 4.700 meter. Kort na middernacht liep het team, met de gidsen de berg op. Op weg naar het ultieme doel: de top van het continent, Uhuru Peak op 5.895 meter!

Dankzij de gedegen voorbereiding en trainingen die onze mensen hebben ondergaan in de voorafgaande maanden stonden we dan ook net na 7:00 in de ochtend, precies volgens schema op de top! Voor Go, Daan en David de ultieme beloning voor zoveel maanden hard werken en voorbereiden.

Kilimanjaro Maart 2018 was een succes voor de ganse ploeg!

Wil jij ook graag mee op avontuur in Tanzania? Aarzel niet en geef ons een seintje. Geheel vrijblijvend lichten we jou ons uitgekiend programma toe zodat ook jij deze top kan pakken.

Ervaring is geen vereiste, enkel inzet, levensvreugde en een portie durf volstaan om jouw grenzen te verleggen!

Ga jij ook mee in November 2018 of Maart 2019?

Geef ons dan een seintje via info@wimdebacker.be of info@arnauddewilde.nl

Ook toegankelijk voor vegetariërs, veganisten, … en combineerbaar met een safari en/of strandvakantie op Zanziber.

Samen gaan we ervoor!

Wim