Kilimanjaro Experience routes

Op de Kilimanjaro zijn meerdere routes die naar de top leiden. Ze verschillen qua zwaarte en aantal dagen. Slechts een route heeft hutten waar je overnacht. Bij alle andere routes slaap je in tenten, wat je echt het gevoel van een expeditie geeft. Met Kilimanjaro Experience kan je kiezen uit vijf prachtige routes.

Kies je eigen route naar de top van de Kilimanjaro, het dak van Afrika.

Vragen? Stuur een bericht en je krijgt snel antwoord.

 

Machame-route

De Machame route heeft als bijnaam de Whiskey route. Niet omdat je er onderweg een Whiskey bar tegenkomt, maar omdat de route je tijdens het lopen het trage of lome gevoel geeft dat je krijgt als je een goed glas Whiskey nuttigt. De route is schitterend en wordt ook wel beschouwd als een van de mooiste routes vanwege het zeer gevarieerde landschap en de microklimaatzones die je doorkruist. Door een extra dag aan de route toe te voegen kan je goed acclimatiseren en biedt het een grote kans om de top te halen.

 

Marangu-route

De Marangu route wordt de Coca Cola route genoemd. Dat komt omdat je tijdens deze tocht in hutten overnacht waar je frisdrank kunt kopen en dat is nou eenmaal meestal Coca Cola. Deze route is de meeste populaire route en daarmee ook de drukste route. Het biedt de kortste weg naar de top van de hier genoemde routes en wordt ook nog eens als de makkelijkste route beschouwd. Hoewel makkelijk natuurlijk erg relatief is als je naar een hoogte van bijna zes kilometer wandelt. Dat is dan ook meteen het venijn van deze route. De hoogteverschillen zijn zodanig groot dan het de kans op de top sterk verminderd. De Maranguroute is naast de enige route waar je in hutten slaapt, ook de enige route waar je op de terugweg dezelfde route loopt. Mede hierdoor wordt deze route als minder bijzonder beschouwd.

 

Rongai-route

De Rongai route is een prachtige route. Hoewel de route voor een groot deel vlak of met vals plat verloopt en daardoor eenvoudiger is, wordt de route toch minder vaak gekozen. Het zicht op de top is vrijwel de hele route aanwezig.

 

Lemosho-route

Een van de langste routes routes op de Kilimanjaro de Lemosho route. Het grote voordeel van deze route is dat het qua hoogteverschillen hele goede acclimatisatiemogelijkheden biedt. Niet onbelangrijk is dat het door velen ook nog eens als de mooiste route wordt beschouwd. Dit komt vooral vanwege de ongerepte natuur en het woeste landschap waar je doorheen loopt met vele kloven en ravijnen. Ook heb je kans dieren te spotten en met wat geluk zelfs buffels en olifanten.

 

Shira-route

Shira is de hoogvlakte van de Kilimanjaro en zelfs een van de hoogste hoogvlakten ter wereld. Deze route loopt voor een groot deel gelijk op met de Lemosho-route. De Shira route is echter zwaarder vanwege de hoogte tijdens de eerste dagen.

 

Vragen? Stuur een bericht en je krijgt snel antwoord.

Succesfactor van de routes

Sommige routes zijn zwaarder dan andere.

Wil je de grootste kans op de top? Kies dan voor de Lemosho of Machame route.

Slaap je liever in hutten? Dan is de Marangu route jouw keuze. 

  1. Lemosho
  2. Machame
  3. Rongai
  4. Shira
  5. Marangu