Papoea – 1ste Belgische expeditie naar de Carstensz Piramide


Wim De Backer was de 9de Belg ooit op de top van de legendarische Carstensz piramide gelegen in het midden van de ondoordringbare jungle van Papoea. Als hoogste top van Oceanië is hij met zijn 4.884 meter hoogte met voorsprong de moeilijks bereikbare en meest technische berg van de “Seven Summits”.

Wim beklom samen met Johnny Peeters en Willy Troch de Carstensz maar dat liep niet van een leien dakje. Nog voor ze de jungle konden intrekken met de lokale dragers werden ze opgehouden door de Papoea rebellen die vechten tegen de Indonesische overheersing. Wanneer ze dan toch konden starten werden ze geconfronteerd met de ondoordringbare jungle, de tropische hitte en een zware tocht tot aan het basiskamp. Toen ze na 8 dagen dan toch ‘basecamp’ bereikten op 4.300 meter hoogte werden ze beroofd door hun eigen dragers die nadien met de noorderzon verdwenen…

Zonder communicatie, eten of geld werd het een bijzondere les in overleven, het hoofd koel houden en hopen op hulp van buitenaf.

Wim legt aan de hand van een multimedia presentatie uit hoe ze de dagen doorkwamen, zich amper in leven konden houden en hoe ze uiteindelijk uit hun benarde positie werden bevrijd. Een beklijvend verhaal met ups en veel downs, waarbij de teamspirit uiteindelijk de bovenhand haalde.

 

 Algemene informatie

De presentatie duurt 2 x 45 minuten met tijd voor het beantwoorden van al uw vragen na de voorstelling.

Nadien is er ook mogelijkheid tot het aankopen van het boek “1ste Belgsche Expeditie naar de Carstenszpiramide” geschreven en uitgegeven door Wim zelf.

Interesse? Neem zeker vrijblijvend contact op met Wim “hier”.