Waarom boeken bij ZARA?

Zara Tours Tanzania is nauw verbonden met de omgeving en de diverse leef gemeenschappen van Tanzania. Niet alleen werken we hier, we leven ook hier. We zijn gevoelig voor de interactie van onze gasten met onze leefwereld. Maar bovenal nemen we de veiligheid van onze klanten zeer serieus.

 

Bewezen expertise

Met meer dan 27 jaar ervaring heeft Zara Tours een bewezen track record in het beklimmen van Kilimanjaro en het aanbieden van  safari’s, die bezoekers succesvol begeleiden naar verschillende bestemmingen in Tanzania. We specialiseren ons in Kilimanjaro beklimmingen, uitdagende safari’s en trips naar het specerijen eiland Zanzibar. Duizenden reizigers hebben zich tot ons gewend in het verleden. Tot onze klanten behoren beroemdheden, fotografen, filmmakers, exposanten, senatoren, ambassadeurs, presidenten, reisschrijvers en journalisten. Jaarlijks begeleiden we 5.000 klimmers op Kilimanjaro met een succes rate van 98% en organiseren we 3.000 safari’s met onze unieke, ongeëvenaarde toegang tot de parken van Tanzania.

Passie

We leven hier. Dit is ons land en onze geschiedenis. We houden van de natuur, de mensen en de natuurlijke rijkdom van ons land en we zijn er trots op onze kennis en passie te delen.

Gastvrijheid

Zara wil dat onze gasten zich thuis voelen. Wij verzorgen onze klanten vanaf het moment dat ze toekomen op de luchthaven tot op het moment dat we afscheid moeten nemen. Zara is steeds bereikbaar, dag en nacht.

 

Professionele Gidsen

Zara Tours heeft 88 safari- en klimexperts die Engels, Duits en Spaans spreken. Onze bekwame professionals zijn door ons geselecteerd uit een pool van de allerbeste lokale gidsen. Ze krijgen een uitgebreide training in reizen en toerisme, eerste hulp, reddingsacties in de bergen, strand- en waterveiligheid en het gedrag van wilde dieren. Ze behoren tot de meest getalenteerde en gerespecteerde professionals in de branche. Ze hebben een jarenlange ervaring en zijn zeer succesvol.

 

Kilimanjaro Experience België & Nederland

Zara is er trots op om de Kilimanjaro Experience klanten te mogen ontvangen. We geloven dat de formule uniek is. De Nederlandse en Belgische klimmers volgen een grondig coaching traject voorafgaand aan het beklimmen van Mount Kilimanjaro. Onze Nederlandstalige tourleaders begeleiden onze klanten in België en Nederland in hun eigen taal en volgen de groep bij de beklimming. Ze werken tijdens de expeditie nauw samen met onze gidsen om de beklimming succesvol en veilig te laten verlopen. Deze formule biedt een betere kans om Kilimanjaro succesvol te toppen.

 

Waarde

Zara Tours biedt de optimale waarde voor Afrikaanse avonturen en “charity-tours” in Tanzania. We bieden wat de meeste bezoekers willen: een veilige en succesvolle reis. Logies en voertuigen zijn eigendom van Zara Tours en onze gidsen zijn werknemers, geen (onder)aannemers. Flexibiliteit is een belangrijk kenmerk bij het samenstellen van uw tour met ons, waarbij u kiest waar u uw geld aan wil spenderen. Wilt u een betere accommodatie? Liever slapen in tenten?Wilt u een extra dag? Wij bieden u een op maat gemaakte trip.

 

Jouw Veiligheid

Zara Tours schenkt aandacht aan het nemen van de nodige veiligheidsmaatregelen en neemt de verantwoordelijkheid voor zijn klanten zeer serieus. Onze professionele gidsen zijn speciaal opgeleid. Ze leggen u de voorzorgsmaatregelen en regels uit, of het nu gaat om een expeditie, een safari of een strandvakantie. Ze zijn voorbereid op het voorkomen, detecteren en behandelen van hoogteziekte en andere expeditie gerelateerde situaties en passen moderne reddingstechnieken toe in geval van nood.

 

Transparantie & Zorg

We nemen onze verantwoordelijkheid voor onze gasten. Zara zorgt ook voor de omgeving en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Zara Tours is afhankelijk van zijn medewerkers, respecteert en zorgt voor zijn personeel. Ons beleid is om zeer open en transparant te zijn over onze werking. Als u een vraag hebt, vraag het gewoon! Wanneer u een reis rechtstreeks bij Zara Tours koopt, worden de bedragen als volgt verdeeld binnen de gemeenschap.

    70% gaat specifiek naar de kosten van de Tanzania National Park Services

    15% gaat naar de gemeenschap en projecten die we ondersteunen via Zara Charity

    15% operationele kosten

Zodoende is er een return van 85% van de ontvangen bedragen richting de lokale gemeenschap om de economie te stimuleren en de natuur te beschermen

Onze betrokkenheid bij humanitaire projecten en het milieu wordt bereikt door een geregistreerde liefdadigheidsinstelling, waarbij 15% van de bedragen van elke reis die u koopt met Zara Tours wordt gebruikt om projecten onder Zara Charity te ondersteunen.

 

Kwaliteit van het Materiaal tijdens uw beklimming

We gebruiken moderne, hoogwaardige kampeeruitrusting en eigen, schone, zeer gewaardeerde accommodaties en faciliteiten om onze klanten zo comfortabel en veilig mogelijk te ontvangen. Onze klimuitrusting is warm, waterdicht, ruim en perfect geschikt voor de uitdagingen die een expeditie met zich meebrengt. Wij bieden u dikke, comfortabele slaapmatjes.

We verhuren rugzakken, dagrugzakken, slaapzakken van Mount Bell tot -25 graden, bivakmutsen, zware en lichte poncho’s, sokken, plunjezakken, wandelstokken, enkelbeschermers, truien, zaklampen, zaklantaarns, handschoenen, zonnebrillen, lang ondergoed, regenjassen , regenbroek, wandelschoenen, waterflessen, fleece broeken, warm donsjacks, hoeden en halsdoeken.

 

Onze voertuigen

We hebben een vloot moderne, volledig uitgeruste voertuigen die klanten meenemen op safari-avonturen, rondleidingen onderhouden op het eiland Zanzibar en pendeldiensten verzorgen naar de “gates” op Mount Kilimanjaro. Zara Tours is er trots op bekend te staan ​​als een van de beste operators in de regio met een reputatie voor een uitzonderlijke, onvergetelijke en veilige ervaring.

 

Individuele reiziger of groep

Individuele reizigers die het gezelschap van anderen willen, kunnen deelnemen aan een geplande groep. Klanten die alleen willen reizen, kunnen dat doen. We bieden alle bestemmingen voor elk individu en/of groep op elke gewenste datum.

 

Lokaal verankerd

Wij zijn een lokaal Tanzaniaans bedrijf. We zijn in 1987 met Zara begonnen en hebben eigenhandig onze hotels en lodges gebouwd en zijn eigenaar van onze voertuigen. We hebben Zara opgebouwd samen met de lokale gemeenschap en zijn er trots op geleid te worden door een succesvolle zakenvrouw.

 

 

Eten en drinken

Alle eten en drinken op onze expedities is vers. Onze chef-koks bereiden heerlijke maaltijden met verse, lokale ingrediënten. Deze maaltijden zijn voedzaam en calorierijk, speciaal gecreëerd om aan de wensen van onze klanten te voldoen. We verzorgen ook alle speciale dieetwensen. (vegetarisch, veganist, …)

 

Welzijn van dragers en gidsen

Wij nemen het welzijn van onze medewerkers serieus en doen ons best om ervoor te zorgen dat ook zij goed worden behandeld. Als mede oprichter van de Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), houden we ons aan alle vastgestelde richtlijnen in verband met vergoedingen en welzijn gesteld door de nationale autoriteiten. We betalen onze dragers meer dan de vaste standaardlonen. Onze dragers hebben recht op het juiste voedsel en onderdak, hun ladingen zijn beperkt tot redelijke gewichtslimieten, die we meten in ons hotel en bevestigen met de parkautoriteiten wanneer we het startpunt van de respectievelijke route bereiken.

 

Eerlijk

We geloven in eerlijk zijn met onze partners, onze medewerkers en onze gasten. We beloven niet teveel. We zijn transparant over wat onze klanten betalen. We tolereren geen diefstal van onze gasten of van elkaar in welke vorm dan ook.

 

Vertrouwde experts

We hebben meer dan 27 jaar ervaring in de Tanzaniaanse tour- en hotelsector. Onze expertise ontwikkeld zich voortdurend door te leren van onze gidsen, onze partners zoals TANAPA, TTB, NCAA, IATA, TALA, HATS en TATO, onze gasten en onze retailers. We werken al jaren samen met veel van onze lokale handelaars. We hebben veel klanten die ons al jarenlang als vertrouwde partner gebruiken voor hun reizen en expedities. We doen wat we zeggen wat we gaan doen.

 

Accommodatie

Ons bedrijf is eigenaar van twee hotels en vijf campsites.

Het Springlands Hotel ligt in Moshi en wordt gebruikt als uitvalsbasis voor Kilimanjaro expedities. Het Highview Hotel is gelegen nabij Arusha in de naburige Ngorongoro Crater – de bakermat van de mensheid en een van de 7 natuurlijke wonderen van Afrika.

Het Ngorongoro Camp ligt aan de rand van Ngorongoro Crater, uitkijkend over het Eyasi-meer. Ndutu Wild Camp is een mobiel kamp gelegen in het Ngorongoro Crater’s Ndutu-gebied, op de grens van Ngorongoro en Serengeti. Ikoma Wild Camp ligt in het Serengeti National Park in het dorp Ikoma. Serengeti Wild Camp ligt in het centrum van de wereldberoemde Serengeti langs de Tana Extra Regio. Serengeti Wildebeest Camp bevindt zich ook in het centrum van de Serengeti, langs de Tana Spring Area.

We werken ook samen met andere partners en regelen boekingen in kwaliteitshotels en boutique hotels, vakantieoorden en spa & thermale hotels, binnen de noordelijke en zuidelijke circuits, evenals op het eiland Zanzibar.

 

Erkenning

Vandaag, qua aantal gasten gemeten, is Zara Tours de nummer 1 op Kilimanjaro en één van de grootste safari operators in Tanzania.

Getuigenissen van klanten worden ondersteund door een aantal nationale en internationale erkenningen en onderscheidingen. Zara’s directeur, Zainab Ansell, ontving in 2012 de onderscheiding “Business Entrepreneur of the Year” voor het runnen van een succesvolle Tour Operating Company. In 2011 heeft de Tanzania Tourist Board (TTB) Zara voorzien van Sustainable Tourism Award. Zara Charity ontving de “2012 Ngorongoro Marathon Award”, voor het organiseren van een succesvolle race om Malaria te bestrijden. Zara was de winnaar van 2012 Tours Football Bonanza Cup, evenals de 2012 Humanitarian Award op de World Travel Market (WTM) in Londen. Het bedrijf werd ook aangekondigd als de winnaar van het Canadian Certificate of Excellence in Commerce 2013. Het Highview Hotel, eigendom van Zara Tours, ontving het TripAdvisor-certificaat 2013/2014 van TripAdvisor en het Ikoma Wild Camp kreeg ook het TripAdvisor-certificaat 2014 van TripAdvisor.


Voor meer informatie kan u terecht op de website van Zara:

www.zaratours.com